onsdag 28 november 2012

67. Om tidsuppfattning

Konkreta tips för att klara vardagen lite lättare, trots en tidsuppfattning som inte alltid matchar andra människors...
* om du har svårt att komma i tid till jobbet : skaffa ett nytt där du har flextid. Flextiden kommer gå jämt ut trots att du kommer sent ibland, eftersom du då och då kommer glömma att ta rast, lunch eller att gå hem i tid.
* om du delar tvättstuga med andra och måste tvätta på en särskild tid: be någon annan tvätta åt dig, köp nya kläder eller diskutera ett flexiblare system med grannarna. Eller kör på och bli glad de gånger du kommer ihåg att tvätta på rätt dag och tid (bli ännu gladare om du också kommer ihåg att hämta den rena tvätten).
* om du har en mötestid att passa: Boka alla möten hemma hos dig och lämna sedan inte hemmet. På så sätt är du ständigt tillgänglig och missas en tid är det inte på grund av dig (om du stannar hemma). Eftersom du antagligen har gjort dubbelbokningar kommer kanske mirakel att ske, så som att din läkare får träffa din psykolog eller prata med din handläggare på Försäkringskassan.
* om du har barn som ska hämtas på förskola: dela vårdnaden med någon annan. Bäst är någon som uppfattar tid på ett liknande sätt som förskolepersonalen.
* om du vill se ett tvprogram: se till att ha en bra internetuppkoppling + dator så du kan se allt via alla kanalers playfunktion. Du hinner se programmen i lugn och ro en annan gång, till exempel när du glömmer att det är läggdags, dags att gå till jobbet eller dags att hämta tvätten.
* om du lånar en bok på biblioteket: ge bibliotikarien en femhundring vid lånetillfället och meddela att du redan nu tar ansvar för dina handlingar och återkommer med boken när det är dags enligt din inbyggda klocka. Femhundringen täcker förhoppningsvis delar av förseningsavgiften, resten kan du betala en annan gång.

1 kommentar:

  1. Ja jag kommer fortsätta med föredrag fast kanske inte så många som jag haft tidigare. Kommer jobba heltid från och med nästa år.

    SvaraRadera